De diamant en haar kwaliteit

De kwaliteit van een geslepen diamant wordt bepaald aan de hand van 4 criteria: de 4 C’s.
Deze C’s staan voor Cut (de slijpvorm), Colour (de kleur), Clarity (de zuiverheid) en voor Carat (het karaatgewicht).

Cut

Een perfect geslepen diamant heeft een optimale schittering en fonkeling.

De facetten moeten zo geplaatst zijn dat een maximale hoeveelheid licht wordt toegelaten en weerkaatst kan worden . Het model waarin de diamant is geslepen is een kwestie van smaak. De vorm heeft nauwelijks invloed op de waarde van de diamant.

Colour

Op het eerste zicht zijn diamanten wit van kleur. In werkelijkheid zijn maar weinige diamanten puur wit. Deze diamanten zijn kleurloos en dit is de “mooiste” kleur voor diamant. Ze hebben een volmaakte prismawerking, d.w.z. deze diamant geeft het licht zonder vertekeningen door. Om de vaak zeer kleine kleurverschillen in een diamant vast te leggen, zijn er internationale normen vastgesteld. Zo staan de letters D, E, F, G, H voor de witste stenen in dalende orde. ”D” staat voor “uitzonderlijk wit”. I, J, K …S loopt over licht getint wit naar donkergeel. Diamant kan ook voorkomen in alle tinten van de regenboog. Deze fantasie kleuren zijn uiterst zeldzaam waardoor de steen een zeer hoge waarde kan krijgen.

Clarity

Ook de zuiverheid van een diamant draagt bij tot de kwaliteit van de steen. Een diamant is loepzuiver als hij helemaal vrij is van “insluitsels”.

Carat

Het gewicht van een diamant wordt uitgedrukt in karaat.
1 karaat is onderverdeeld in 100 punten.
1 Karaat is gelijk aan 0.20 gram.
Op eenvoudig verzoek geven wij u een huiscertificaat bij ieder aangekocht juweel. Bij aankoop van een geslepen diamant groter dan 1 karaat ontvangt u een certificaat uitgegeven door een erkend gemmologisch laboratorium.

Contact


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x